BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokkal több aranyuk lett az oroszoknak

Oroszország aranytermelése jelentősen, 30 százalékkal nőtt az idén az első négy hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az orosz aranytermelők szövetségének ma közölt adatai szerint az április végével záródott négy hónapban 63,7 tonna aranyat bányásztak Oroszországban.

A szervezet legutóbbi, februárban ismertetett előrejelzése szerint az idei orosz aranytermelés 5 százalékkal mérséklődhet a tavalyi 254 tonnás rekordszintről elsősorban a nemesfém világpiaci árcsökkenése miatt. Az orosz aranytermelés 2012-ben 225,8 tonna, 2011-ben 211 tonna volt.

Az év elején 1236 dollárt ért az arany unciája, kedden 1255 dollárt. Oroszország jelenleg a világ negyedik legnagyobb aranytermelője Kína, Ausztrália és az Egyesült Államok után, feltárt készlete pedig a második legnagyobb Dél-Afrika után.

Oroszországban a teljes aranytermelés 80 százalékát 26 cég, a fennmaradó 20 százalékot mintegy 400 cég adja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.