Magyar gazdaság

Találtak egy gyanúsítottat Horváth András feljelentése után

Van gyanúsítottja a Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt munkatársa feljelentése nyomán hivatali visszaélés gyanújával indított büntetőeljárásnak - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a HírTV értesülését.

A HírTV információi szerint a nyomozás határideje egy hónap múlva lejár, de meghosszabbítható.

Az MTI az ORFK-tól mind a Horváth András feljelentése nyomán, mind a által Horváth András ellen tett feljelentése nyomán indult büntetőeljárással kapcsolatban érdeklődött. Az ORFK azonban mindössze annyit közölt, hogy a rendőrség a korábbiakat meghaladóan az adott ügyekben nem ad tájékoztatást.

Horváth András tavaly november elején tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. A volt NAV dolgozó feljelentése nyomán a Nemzeti Nyomozó Iroda december 9-én hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt még ismeretlen tettes ellen rendelte el a nyomozást.

A NAV visszautasította a vádat, és rágalmazás miatt feljelentést tett volt munkatársa ellen. Ez alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda december 11-én nyomozást rendelt el visszaélés személyes adattal és hivatali visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás keretében december 19-én házkutatást tartottak Horváth Andrásnál.

NAV Horváth András adócsalás
Kapcsolódó cikkek