Magyar gazdaság

Tarolt az Agárdi a Destillatán

Az Agárdi Pálinkafőzde nyerte a 2015-ös Destillata nagydíját. A legnagyobb párlatverseny pénteki kismartoni gáláján az elismerést Vértes Tibor, a cég ügyvezető igazgatója vette át, aki egyben az év pálinkafőzőjének jártó díjat is megkapta.

A Destillatán idén 9 ország 162 főzdéje indult különböző kategóriákban, az Agárdi egy svájci és egy német pálinkafőzőt megelőzve kapta a nagydíjat. Az egyes kategóriákban négyben ítélték a legjobbnak az Agárdi termékeit, ez rekordnak számított a mezőnyben. A főzde így a legjobb lett a magyar főzdék versenyében is.

Az Agárdi Pálinkafőzdén kívül a Destillatán Gyenesei István és a Gyulai Pálinka Manufaktúra kapott még nagydíjat. Mindhárom főzde korábban is ért már el sikereket a versenyen.

Az idén 22. alkalommal megrendezett versengésen nem csak pálinkák, sőt, nem is csak gyümölcspárlatok közül választják ki a legjobbat. Az Agárdi például díjat nyert sörpárlatával, illetve új termékével, egy 12 éves Single Malt whiskyvel is.

Agárd pálinka
Kapcsolódó cikkek