Magyar gazdaság

Rászállt a NAV a netes kukkolda tulajának pesti luxusboltjára

A Forbes listája szerint 174 milliárdos vagyonával az ország leggazdagabbjának számító Gattyán György Andrássy úti üzletében kedden razziázott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és több dokumentumot, adathordozót lefoglaltak - tudósított róla a Blikk tegnapi száma.

Az luxusáruházat üzemeltető Docler cégcsoport szerkesztőségünkbe eljutattott közleménye szerint - a megjelent információkkal ellentétben -, az áruházban zavartalan volt a kiszolgálás, a vásárlók a vizsgálatból semmit nem vehettek észre, hiszen az egy másik épületben zajlott. A NAV vizsgálatáról sem módjukban, sem szándékukban nem áll nyilatkozni, mivel a vizsgálat okáról, valamint annak részleteiről ők sem rendelkezik  bővebb információval - olvasható a cégcsoport nyilatkozatában.

Gattyán György cégbirodalmával kapcsolatban jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A milliárdos tételek miatt a bíróság több ingatlant zár alá helyezett. A tengerentúlon élő üzletember legtöbb érdekeltsége offshore hátterű cégekben üzemel. A Blikk szerint több cégét Luxemburgba költöztette át, amikor az eljárások még el sem indultak, csak fokozott ellenőrzéseket tartott a NAV több cég telephelyén és székhelyén.

Gattyán György NAV Il baco di stile razzia
Kapcsolódó cikkek