Magyar gazdaság

Pénzről, emberről, politikáról volt szó a közgazdászok miskolci találkozóján

Befejeződött az 53. Közgazdász-vándorgyűlés, amelyet szeptember 3-a és 5-e között rendeztek meg Miskolcon, a konferencia központi témája ezúttal a fejlődés és a felzárkózás volt.

Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács elnöke sikeresnek nevezte zárszavában a rendezvényt, "küldetésünket betöltöttük".

Mint mondta: aki pénzről beszél, az az emberről és a politikáról is beszél, itt és most mindezekről szó volt, pénzről, emberről, politikáról.

A közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves összejövetelének két plenáris és 13 szekcióülésén vezető gazdaságpolitikusok, kormányzati szakemberek, banki vezetők, gyakorló vállalatvezetők, gazdaságkutatók, egyetemi oktatók tartottak előadásokat.

A három nap alatt a hagyományos témák - a nemzetgazdaság helyzete, a bankrendszer aktuális kérdései, a monetáris politika és a költségvetési folyamatok vizsgálata, az európai uniós források felhasználása - mellett a több mint 140 előadás foglalkozott az észak-magyarországi régió speciális helyzetével is, az újraiparosítással, a foglalkoztatás és a szociális szféra problémáival, a határ menti együttműködés lehetőségeivel, a közlekedés fejlesztésével, a turizmussal egyaránt.

A csaknem hatezer tagot számláló Magyar Közgazdasági Társaság a magyar közgazdászok legrégebbi szakmai szervezete, közhasznú egyesület, 121 éves fennállásával az első hasonló szakmai-tudományos szervezetek közé tartozik Európában.

A vándorgyűlést jövőre Kecskeméten rendezik meg.

közgazdászok
Kapcsolódó cikkek