Magyar gazdaság

Varga elmondta: már a vasárnapi boltzár bevezetése sem tetszett neki

A vasárnapi nyitvatartásról, az uniós pénzekről és az áfáról is beszélt Varga Mihály egy interjújában.

Az Európai Bizottsággal folyó vitáink miatt nem fog maradéktalanul teljesülni az a kormányzati cél, hogy 2018-ig minden uniós forrást lehívjon Magyarország - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnek.

A vasárnapi zárva tartás eltörléséről Varga Mihály azt mondta, hogy már a boltzár bevezetésével sem értett egyet. "Amikor az egész ügy elindult, azon a véleményen voltam, hogy Magyarországon is van igény a vasárnapi bevásárlásra. Gazdasági szempontból is úgy ítéltem meg, hogy a korlátozás inkább visz, mint hoz. A kormány és a frakció többsége máshogy látta, ezért lett ebből elfogadott törvény. Meggyőztek, de van ilyen a családon belül is: ha elmegyünk a feleségemmel vásárolni, és ő megvesz egy szerintem ronda bútort, akkor az ő álláspontja győzött, azzal kell együtt élni" - fogalmazott.

A miniszter arról is beszélt a lapnak, hogy szerinte is magas a 27 százalékos áfa, de általános adócsökkentésre most nincs mód. Új formája lesz az állam-háztartásnak, hogy nyomon lehessen követni, mi tartozik a működési, mi a fejlesztési kiadások közé - ígérte.

vasárnap zárvatartás áfa EU Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek