Magyar gazdaság

Béremelések: segítséget kér a főváros a kormánytól

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul a jövő hét eleji levélben Tarlós István főpolgármester, mert igazságtalannak és tarthatatlannak tartja azt a helyzetet, amely szerint az állami vállalatok, például a MÁV és Volán dolgozói jelentős béremelésben részesülnek, miközben az önkormányzatokéi nem. "A településeknek ugyanis nincs forrásuk erre. Ennek a tarthatatlan állapotnak a megszüntetésében kéri tehát a kormány segítségét" - mondta Tarlós István budapesti sajtótájékoztatóján.

A béremelések körüli helyzet az önkormányzati cégeknél különösen a fővárosban teremtett feszültséget, a BKV szakszervezetei már sztrájkkal fenyegetőznek. Mint azt Korábban a Világgazdaság megírta, a szakszervezetek áprilisig adtak időt Budapestnek, hogy rendezze a helyzetet.


 
Tarlós arra biztatja azokat az autósokat, hogy ne fizessék be azt az 50 ezer forintos bírságot, amit bizonyos kereszteződésekbe kihelyezett kamera kép alapján szabott ki a hatóság. A bírság ugyanis akkor lenne jogszerű, ha azt a Közterület Felügyelet munkatársa az adott helyszínen lepapírozta volna a történteket, így tehát jogszerűtlen az, amikor sunyi módon kihelyezett kamera képek alapján szabják ki a büntetést. Tarlós kezdeményezi a helyzet megváltoztatását. 

fővárosi önkormányzat béremelés Tarlós István
Kapcsolódó cikkek