Magyar gazdaság

Vidéken csak egy tucat takarék marad

Az év végéig ötvenkét takarékszövetkezet szándékozik egyesülni, ezzel létrehozva tizenkét tőkeerős és mérethatékony szövetkezeti hitelintézetet – erről nyújtottak be az érintettek szándéknyilatkozatot a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetéhez.

A fúziók elsődleges célja a hatékony és eredményes szövetkezeti hitelintézeti működés erősítése, a rendelkezésre álló tőke koncentráltabb hasznosítása, az értékesítési tevékenység hatékonyságának növelése, valamint a rendelkezésre álló tudás- és humánerőforrás-kapacitás jobb kihasználása – hangsúlyozta Vida József, a TakarékBank elnök-vezérigazgatója.

Az egyesülésekről a szövetkezetek tagjai (részjegyesei) köz-, illetve küldöttgyűléseken döntenek, a fúziók a TakarékBank és a Magyar Nemzeti Bank szükséges engedélyeit követően várhatóan 2017 végéig zárulnak. Az egyesülésről az ügyfelek értesítést kapnak, azonban teendőjük nincs, elhelyezett betétjeiket, számlaszámukat a fúziók nem érintik, hiteleiket változatlan feltételekkel és határidőben kell törleszteniük.

tőke Takarékbank Bank Magyar Nemzeti Bank MNB takarék
Kapcsolódó cikkek