Magyar gazdaság

A sportfogadás pörgeti a szerencsejátékot

Árbevételi csúcsot döntött tavaly a Szerencsejáték Zrt., mi­után a 2015-ös 351 milliárd forintot követően az elmúlt évben 385 milliárdos rekordforgalmat ért el.

Árbevételi csúcsot döntött tavaly a Szerencsejáték Zrt., mi­után a 2015-ös 351 milliárd forintot követően az elmúlt évben 385 milliárdos rekordforgalmat ért el. Ebből 170 milliárd forint származott fogadásokból, 138 milliárd számsorsjátékokból, 77 milliárd pedig sorsjegyek értékesítéséből. A tavalyi negyedik negyedév 13,7 százalékos növekedést mutatott 2015 hasonló időszakához képest, éves szinten 9,9 százalékos volt a bővülés. Mindezt figyelembe véve, a Lottótársaságok Világszövetsége Európa legjobban teljesítő lottótársasága díjjal ismerte el a Szerencsejáték Zrt.-t.

A vállalat szerint a növekedés motorja tavaly a bukmékeri sportfogadás volt, amely tavaly október és december között terven felül teljesített. Megnövekedett eseményszám jellemezte az időszakot, miután újabb bajnokságokra és sportágakra teremtette meg a fogadás lehetőségét a játékszervező. Növekedett az élő fogadások népszerűsége, de a negyedik negyedévben erős volt a sorsjegyek forgalma is.

Különféle adók, járulékok formájában összesen 462,8 milliárd forinttal járult hozzá a vállalat a közkiadásokhoz 2010 és 2016 között. A szerencsejátékokból befolyt játékadó törvényben meghatározott része, 144,3 milliárd forint kulturális és sportcélokat szolgált.

online fogadás szerencsejáték
Kapcsolódó cikkek