Magyar gazdaság

Több mint hatszáz helyen módosítaná a Jobbik a költségvetést

Holnap kezdődik a képviselők általános vitája a jövő évi költségvetésről, amelyre a Jobbik több száz módosító indítványt nyújtott be.

Holnap kezdik meg a képviselők az általános vitát a 2018. évi költségvetésről az Országgyűlésben. A parlamentnek eddig összesen 679 módosító indítványt nyújtottak be a képviselők, amiből harmincat már vissza is vontak. Így összesen 649 módosító vár döntésre. Ezeket 11 kivételével mind Jobbikos képviselők nyújtottak be és többségében helyi, kisebb-nagyobb infrastrukturális fejlesztésekre tesznek javaslatot. Vagyis a Jobbikos képviselők – a visszavontakat nem számolva – összesen 638 módosítóval változtatnának a benyújtott jogszabályon.

Forrás: AFP

Az általános vita egyébként a 40 perces előterjesztői nyitóbeszéd elmondásával kezdődik, amit az Állami Számvevőszék elnökének 30 perces, majd a Költségvetési Tanács elnökének 30 perces felszólalása követ. A képviselői felszólalások a vezérszónokok 30-30 perces felszólalásával kezdődnek, melyeket az elsőként szólásra jelentkező független képviselő felszólalása követ.

Jobbik módosító költségvetés
Kapcsolódó cikkek