Magyar gazdaság

Ne lepődjön meg, ha ezekkel az utcanevekkel találkozik

A Fővárosi Közgyűlés szerdán tizenegy, eddig névtelen közterület elnevezéséről döntött négy városrész kérésére.

Több, eddig névtelen közterületnek adott nevet a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők döntése szerint a III. kerületben mostantól a Hadrianus utca környékén megtalálható lesz a Traianus tér és a Septimus Severus utca. A Gőtés-tóhoz ezentúl a Gőtés közön keresztül vezet az út, míg a mikroflopi feltalálójára a Jánosi Marcell köz emlékeztet majd.

A XI. kerületben a Forgalmi utcánál létrehozták a Ljubjana teret, amely változtatást a szlovén nagykövet kezdeményezett. Ennek az az egyszerű ok, hogy eddig Budapesten egyetlen közterület neve sem volt Szlovéniához köthető.

De változáson estek át a XVI. kerületben a Zselic utcától délre található névtelen közterületek is, miután azokat a Dunántúli-dombságban található településekről nevezték el. Ennek értelmében az arra látogatók bármikor sétálhatnak majd a Kardosfa, Ibafa, Bőszénfa, Gálosfa és Simonfa utcában.

Végül a XVIII. kerületben is átkereszteltek egy névtelen közterületet, amelyet Schaub Mihályról, Pestszentimre első plébánosáról neveztek el.

közterület utcanév átkeresztelés
Kapcsolódó cikkek