Magyar gazdaság

Baán László: ennyibe kerül a Liget Projekt

A Liget Budapest Projekt körülbelül 250 milliárd forintos beruházás Baán László miniszteri biztos szerint, aki a TV2-n arról is beszélt, nem veszélyes a Petőfi Csarnoknál talált azbeszt.

Baán László szerint a Liget Budapest Projekt körülbelül 250 milliárd forintos beruházást jelent – derült ki az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén. Baán az árral kapcsolatban megjegyezte: a 2011-ben meghirdetett, majd 2013-ban törvényben is megerősített Városliget-fejlesztésbe egyre több minden került bele amivel egy időben az építőipari árak is emelkedtek – írja a 24.hu.

Ez most egy 250 milliárdos költségvetés, beleértve a Biodomot is, amely fővárosi beruházás, de a Liget Projekt része

– fogalmazott a miniszteri biztos. Ezután arról beszélt: 2020-ig a parkosítással együtt fog megvalósulni a Liget Projekt, idén elindul a park felújítása és az ősz végén megkezdődik a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum építése.

Végül kifejtette:

nem igaz az a szerdai hír, hogy a Ligetvédők által végeztetett felmérés szerint az egyik legveszélyesebb azbeszt fajtát találták meg a Petőfi Csarnok bontásánál.

Baán László ezzel kapcsolatban kifejtette: az épületnél valóban megtalálható az úgynevezett kötött azbeszt, de az egyáltalán nem veszélyes. Szerinte ezt még nem kellett volna elszállítani, mert csak felszíni bontásokat végeztek. A kötött azbeszt eltávolítására majd csak most, a térszín alatti munkálatok során kerül sor.

aszbeszt Liget Budapest Projekt Biodom Baán László
Kapcsolódó cikkek