Magyar gazdaság

Harmincnyolc milliárd forintot osztottak ki a termelőknek

A Miniszterelnökség eddig 838 mezőgazdasági termelőnek 38 milliárd forint támogatást ítélt meg terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

A Miniszterelnökség csütörtöki közleménye szerint a mezőgazdaság versenyképességének javításához jelentősen hozzájárul a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak, valamint erőforrás-hatékonyságának biztosítása, illetve fejlesztése.

 

Forrás: AFP

Ezért a kormány 20 milliárd forintot különített el kisméretű terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére. Ezt az összeget azonban a Miniszterelnökség a jelentős túligény miatt megemelte, és első körben összesen 838 kérelmet bírált el pozitívan mintegy 38 milliárd forint értékben.

A támogatásnak köszönhetően a gazdálkodók egyéni projekt esetén maximum 100 millió forint, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósíthatják meg beruházásaikat.

A Miniszterelnökség kiemelte, hogy az értékelés folyamatosan zajlik, a megítélt támogatás összege és a nyertes projektek száma növekedni fog a következő időszakban.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek