BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiemelt szerep a női vezetőknek

A vállalati tréningekkel és egyéni vezetői képességek fejlesztésével foglalkozó Krauthammer Magyarország ebben az évben több újítást is tervez.

A humán fejlesztéssel foglalkozó területen 15 éve jelen lévő, vállalati tréningekkel és egyéni vezetői képességek fejlesztésével foglalkozó Krauthammer Magyarország ebben az évben több újítást is tervez. Új szolgáltatásokkal bővíti portfólióját, és a lakossági ügyfélkör felé is nyit. Az üzleti világ aktuális kihívásaira reflektáló, tavasztól induló tevékenységi körök közé nemcsak a technológia világához való könnyebb alkalmazkodást támogató programok vagy a digitális transzformációt segítő üzleti tanácsadás tartozik, hanem olyan új módszerek is, mint a kortárs képzőművészet sokszínűségét felhasználó, art coaching néven útjára bocsátott tréning. A művészet-reziliencia-megnyitás hívószavak köré kidolgozott programnak több változata is elérhető csoportos vagy egyéni fejlesztés keretében. A felső vezetőknek szóló, önismeretet és vezetői képességeket egyaránt fejlesztő csoportos tréning mellett szerepel kínálatukban a lakossági ügyfeleket megcélzó, a művészet segítségével stresszoldó technikákat tanító verzió is.

Galambos Ágnes, a Krauthammer Magyarország ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy az ötlet nem teljesen új, az elmúlt három évben kísérleti jelleggel – és nagy sikerrel – már tartottak néhány art coaching tréninget. 2018 elejére a résztvevők visszajelzései alapján továbbfejlesztették a programot. Úgy látja, a hazai piac abszolút megérett rá, a döntéshozók külföldi útjaikon egyre inkább betérnek múzeumokba, és akár Bécsig vagy Kolozsvárig is elutaznak egy kortárs művészeti élményért. Sokan közülük a műgyűjtéssel is kacérkodnak, a visszajelzések szerint nyitottak a képzésre.

„Számos felső vezetőt coacholok személyesen, és az a tapasztalatom, hogy nagy igényük van az üzleti világból való kitekintésre. A művészeti világ más válaszokat ad a minket is érintő problémákra. Hidakat szeretnénk építeni, mert van tanulnivalónk egymástól. Aki már részt vett art coachingon, kivétel nélkül azt a visszajelzést adta, hogy megnyitotta és más perspektívába helyezte, oldotta a vezetői döntések magányosságát, segítette az összefüggések felismerését, a rendszerszintű gondolkodását. Terveink szerint áprilistól néhány nagy ügyfelünk cafeteriarendszerében elérhető lesz a képzésünk ” – hangsúlyozta.

Együttműködést alakítanak ki a hazai kortárs galériákkal, ahol a tréning kísérő rendezvényeként szakmai tárlatvezetésekre és művészekkel való exkluzív, inspiráló találkozásokra kerül sor. A program megalkotói különös szívügyüknek tekintik a női vezetők arányának növelését a hazai gazdasági életben, és ezért az idén induló női vezetői programjaikba is bekerül egy – főként női művészekkel foglalkozó – art coaching blokk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.