Magyar gazdaság

Tizenöt ELTE-épületet korszerűsítettek

Ötmilliárd forintból korszerűsítették az Eötvös Loránd Tudományegyetem 15 legjelentősebb épületét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében korábban elnyert ötmilliárd forintos támogatásból megújult 15 épület energetikai rendszere: kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületek tetejét és homlokzatát, valamint gépészeti felújításokat végeztek – mondta Palkovics László.

Fontosnak nevezte, hogy nemcsak az ELTE felsőoktatási intézményeit újították fel, hanem az intézmény gyakorló gimnáziumaiban is történtek korszerűsítések.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára
Forrás: MTI Fotó. Varga György

Borhy László, az ELTE rektora kiemelte: a beruházásnak köszönhetően az egyetem infrastruktúrája európai színvonalon fog működni, és ezzel jelentős összegeket takaríthat meg az intézmény.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja ismertette, hogy az egyetem területének egyharmada, több mint százezer négyzetméter újult meg, és a felújítás során ötezer ablakot cseréltek ki.

Az energetikai felújítás érintette az állam- és jogtudományi kart, a lágymányosi campust, a pedagógiai és pszichológiai kart, valamint a tanító- és óvóképző kart. Emellett korszerűsítették az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumot, a Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumot, a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumot, továbbá az intézmény kollégiumait és egyéb épületeit.

Négy új tanteremmel bővül, valamint energetikai szempontból is megújul a II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium – jelentette be Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

 

nyílászárók cseréje ELTE Palkovics László korszerüsítés energetikai felújítás
Kapcsolódó cikkek