Magyar gazdaság

A Microsoft már a konzolháború következő körére készül

Összesen ötvenkét játék szerepelt a Microsoft E3 konferencián bemutatott kínálatában, és kiderült az is, hogy a cégnél már dolgoznak az Xbox új generációján.

Elképesztő mennyiségű videojátékot mutattak be az elmúlt napokban az E3 konferencián, és az eseményről természetesen nem hiányoztak a legnagyobb konzolgyártók sem, és a bejelentéseik között akadt néhány igazán figyelemreméltó.

A Microsoft egyértelművé tette, hogy esze ágában sincs feladni a küzdelmet, és hiába húzott el a Sony a PlayStation 4-re építve, komoly erőforrásokat vet be az amerikai cég, hogy ismét kiélezett legyen a piaci küzdelem.

Az E3-on hatalmas, 6000 fős közönség előtt mutatták be, hogyan képzelik az Xbox-univerzum jövőjét és azt, milyen újdonságokra számíthatnak még idén a rajongók. Összesen 52 játék szerepelt a kínálatban, köztük 15 világpremier és 18 olyan, amelyet kizárólag az Xboxra fejlesztettek.

A társaságot az elmúlt időszakban sokszor érte kritika, hogy kevés a felhasználókat igazán megragadó, exkluzív tartalmuk. Nos, a jelek szerint elhatározták, hogy ezen változtatnak, ugyanis az idei E3-on a társaság bejelentette, hogy kibővíti játékfejlesztő stúdióinak számát öt új kreatív csapattal a Microsoft Studios családon belül.

Fotó: AFP

Az új befektetések közé tartozik egy teljesen új stúdió, a The Initiative, illetve a Playground Games megvásárlása, és a Ninja Theory, az Undead Labs és a Compulsion Games megvételének szándéknyilatkozata. A nagymértékű érthető is, hiszen Phil Spencer, a cég gamingüzletágának vezetője arról beszélt előadásában, hogy soha nem volt jobb a játékipar részesének lenni, világszerte kétmilliárd felhasználó várja a stúdiók új fejlesztéseit. Phil Spencer megerősítette:

a vállalat azon dolgozik, hogy létrehozzon egy felhőalapú streaming játékplatformot.

Ez nagy előrelépést jelentene, hiszen így a konzolokra fejlesztett termékek személyi számítógépeken vagy okostelefonokon is használhatók lennének. A The Verge összeállítása szerint az eddigi hasonló próbálkozások nem igazán bizonyultak sikeresnek.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

E3 konferencia Microsoft játékkonzol
Kapcsolódó cikkek