Magyar gazdaság

Kiberpandúrokat képez a SET

A SET Group a blokklánc-technológia üzleti irányú megközelítésével járul hozzá az ORFK felügyelete alatt álló Nemzetközi Oktatási Központ képzéséhez, a bűnözők elleni harc sikeréhez.

A kiberbűnözés és a kripto­pénzekkel való visszaélések megelőzése, illetve visszaszorítása céljából kötött együttműködési megállapodást múlt hét végén az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) felügyelete alatt álló Nemzetközi Oktatási Központ és a SET Group Nyrt. A társaság elsődleges teendője e tekintetben a hatékony oktatás, a gyakorlatban alkalmazható tudás átadása, valamint az új technológiák közérthetővé tétele.

Jövőbeni feladatai közé tartozik a blokklánc-technológia implementálása a mindennapi életbe, így a bűnmegelőzési projektekbe is.

Mivel a blokklánc-technológia és az erre épülő kriptopénzek térnyerésével új platform nyílt a különböző bűnözői csoportok előtt, indokolt ellenük a fellépés mind a hazai, mind a külföldi rendvédelmi szervek részéről, tekintettel arra, hogy ez a világ nem ismeri az állam- és jogi határokat.

Fotó: Shutterstock

Mint ismeretes, a társaság tavaly ősszel alapította meg a SET Informatika nevű leányvállalatát, amely a csoport idén májusban indított, új generációs technológiákat megcélzó üzletágához biztosítja az informatikai hátteret. Ez az üzletág széles körben, elérhető áron kínál olyan szolgáltatásokat, melyek például abban is segíthetnek, hogy leendő partnereik elkülöníthessék az értékes új generációs technológiákat a blokkláncjelmezbe bújtatott piramisjátékoktól.

A SET Group a bűnügyi szakterületéről igazolt blokkláncszakértőt az üzletág élére. Bár Magyarországon még gyerekcipőben jár ez a technológia, az égisze alatt már működik egy blokklánckutató központ. A technológia támogatására irányuló megállapodáshoz immár huszonkét ország csatlakozott, igaz, hazánk még adós a csatlakozással. A SET Group egyébként júniusban 100 millió forintot bocsátott a SET Informatika Zrt. rendelkezésére.

A blokklánc-technológia üzleti irányú megközelítésével tudunk hozzájárulni a Nemzetközi Oktatási Központ diákjainak képzéséhez

– mondta a Világgazdaságnak Orbók Ádám, a SET Group straté­giai igazgatója. Hozzátette: fontos, hogy ebben az esetben nem rendőr tart előadást rendőröknek, hanem a kiberbűnözés napi gyakorlatába adnak bepillantást a bűnüldözőknek. Tagadhatatlan ugyanis, hogy egyre nő a szakadék a kibertérben a bűnelkövetők és a bűnüldözők felkészültsége között. Az utóbbiaknak gyakran esélyük sincs felvenni a harcot a határon átnyúló bűnszervezetek ellen.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

kíberbűnözők Set Group blokklánc
Kapcsolódó cikkek