Magyar gazdaság

Csúcsforgalom a kiállítóiparban

A nemzetközi átlagot is meghaladó, 30 százalékos bevételnövekedést ért el tavaly a Hungexpo Zrt.

V ilágszerte 700 ezer embert foglalkoztat, évente 4,4 millió kiállítót és 260 millió látogatót mozgat meg az a 31 ezer kereskedelmi szakkiállítás, amelynek szervezői évről évre növekvő eredményekről számolnak be. Mindezen belül is átlag feletti növekedést prognosztizálnak az ázsiai és a kelet-közép-európai térség kiállítási piacán a különböző szakmai tanulmányok. A legnagyobb magyarországi kiállításszervező társaság,

a Hungexpo Zrt. tavaly az októberben saccolt 7,6 milliárdot is meghaladó, 7,9 milliárd forint bevételt ért el, ez majdnem 30 százalékkal meghaladja az előző évi 6,1 milliárdot

– tájékoztatta a Világgazdaságot Szántó Gabriella, a társaság marketing- és kommunikációs igazgatója.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / MTI

A tegnap az Educatio kiállítással indult szezon január végén a Hungexpo teljes területét elfoglaló Agromash expóval folytatódik, és hamarosan olyan grandiózus rendezvényeket is felvonultat, mint a tízezer fős nemzetközi vesegyógyászati konferencia, az asztalitenisz-világbajnokság, valamint az Utazás, a Contsruma vagy a legnagyobb, már 60 ezer látogatót vonzó Fehova.

Tavaly három új, saját fejlesztésű kiállítást, egy lakberendezésit, egy egészségiparit és egy szépségiparit indított útjára a Hungexpo. A kivétel nélkül sikeresen és ígéretesen debütáló rendezvények is jelzik, hogy a nagy közönségvásárokat teljes mértékben leváltották az egyre népszerűbb speciális szakkiállítások. Budapest legnagyobb és legkomplexebb rendezvényhelyszíne gyakorlatilag telt házzal üzemel, a korábban beharangozott fejlesztések, a kiállítási terület bővítése és a csarnokok korszerűsítése igencsak aktuálissá vált. A Hung­expo kommunikációs igazgatója elmondta, hogy hamarosan kezdődnek a kivitelezési munkálatok.

A beruházás első üteme a 2021-re meghirdetett vadászati világkiállításra készül el, addig bizonyos fokú kényelmetlenségeket okoz, de a végeredmény mindenkinek kedvezőbb lesz. A Hungexpo Zrt. területén a saját és a vendégrendezvényeket, kiállításokat és konferenciákat, céges partikat tavaly több mint 450 ezren keresték fel, a rendezvényeken háromezer cég állított ki.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

Hungexpo Zrt.
Kapcsolódó cikkek