Magyar gazdaság

Negyedével olcsóbban juthat gázhoz Ukrajna

Már lehetséges, hogy Ukrajna 25 százalékkal olcsóbban vásárolhassa meg közvetlenül az orosz gázt, mint amennyiért most Európából beszerezi.

Jurij Bojko ukrán elnökjelölttel és Viktor Medvedcsukkal az ukrán Ellenzéki Platform – Az Életért elnevezésű párt politikai tanácsának elnökével tárgyalt az Ukrajnába irányuló közvetlen gázszállításról, a tranzitról és a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok helyreállításáról Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök a Moszkvához közeli Gorkiban lévő kormányfői rezidencián.

Dmitrij Medvegyev, Oroszország mininszterelnöke
Fotó: AFP

A tanácskozáson jelen volt Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója, aki Medvedcsuknak az eszmecsere után elhangzott beszámolója szerint lehetségesnek mondta, hogy Ukrajna 25 százalékkal olcsóbban vásárolhassa meg közvetlenül az orosz gázt, mint amennyiért most Európából beszerezi.

Az oroszajkú kelet-ukrajnai régiókban népszerű Bojkónak a közvélemény-kutatások szerint a jelenlegi állás alapján nincs esélye arra, hogy bekerüljön a március 31-én megtartandó ukrán elnökválasztás második fordulójába.

gázszállítás Dmitrij Medvegyev Ukrajna Jurij Bojko
Kapcsolódó cikkek