Magyar gazdaság

Minden harmadik startup hóna alá nyúlnak

A magyar főváros tavaly elnyerte az Európai Bizottság által indított Startup Europe program versenyének díját.

Félévente rendez versenyt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) startupok részére, a kilencedik Be Smartra 63 olyan kezdő vállalkozás jelentkezett, amely már rendelkezett prototípussal, vagy megjelent a piacon a termékeivel. A jelentkezők közül húsz startup nyert, tegnap vehették át díjaikat.

A Be Smart versenyen a legígéretesebb startupok hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket kapnak a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

Szalai Piroska, a közalapítvány kuratóriumának elnöke a IV. Startup Budapest Fórum megnyitóján elmondta: nemzetközi értékelések szerint a startup vállalkozások számára Európában Budapest a legkedvezőbb hely.

Startup dijatado Bálna Balna
Fotó: Földi D Attila / VG

A magyar főváros tavaly elnyerte az Európai Bizottság által indított Startup Europe program versenyének díját a startupok számára legjobb közigazgatás kategóriájában is. Egy idei brit elemzés szerint pedig a Brexit után Nagy-Britanniából elköltözni kívánó startupok Budapestet tekintik a legjobb városnak.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

startup Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány BVK
Kapcsolódó cikkek