Magyar gazdaság

Az óriási érdeklődés miatt hamarabb zárnak le egy innovációs pályázatot

A pályázatok eredeti beadási határideje csak augusztus 5-én járna le, viszont sokkal több jelentkezés érkezett be, mint amennyire számítottak.

Az NKFI Alapból meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása című pályázati felhívásra beérkezett támogatási igények összesített értéke meghaladta a rendelkezésre álló forrás négyszeresét,

ezért a támogatási igények további benyújtását az szerdán 14 órakor lezárta.

– olvasható a Széchenyi 2020 oldalán.

Az NKFI Hivatal azért szervezte meg az Országos Innovációs Fórumot, hogy az ökoszisztéma minden szereplője megismerje az innováció fontosságát, és javaslataival közvetlenül is hozzájárulhasson az innovációs környezet, valamint a pályázati rendszer megújításához. Így több mint 2800 érdekeltet sikerült bevonni a tervezési folyamatba.

 

Fotó: Shutterstock

Az oldal közlése szerint

az eredeti beadási határidő csak 2019. augusztus 5-én járna le, a mai napig több mint 500 darab pályázat érkezett összesen 180,5 milliárd forint támogatási igénnyel.

Mivel a benyújtott támogatási igények meghaladják a rendelkezésre álló keret négyszeresét, az értékelési ütemterv tarthatósága érdekében a benyújtási határidő lejárta előtt lezárják.

Most a lezárást követően megkezdődik a benyújtott pályázatok értékelése. A megújított értékelési rendszerben a bírálatok minőségét az anonim szakértői állomány bővítésével, képzésével és minőségbiztosítási rendszer bevezetésével támogatja az NKFI Hivatal. Támogatási döntés az ütemterv szerint 2019. november elejére várható.

Széchenyi 2020 program pályázat
Kapcsolódó cikkek