Magyar gazdaság

Mintegy 40 milliárd forint tíz nemzeti park fejlesztéseire

A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordítanak a tíz nemzeti park igazgatósága csaknem száz fejlesztésére – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

A kormány kiemelten figyel a természetvédelemre, a természeti örökség megőrzésére és fenntartására, a Széchenyi 2020 program keretében mintegy 40 milliárd forintot fordít a tíz nemzeti park igazgatóság csaknem száz fejlesztésére – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a szaktárca közleménye szerint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának központjában, a budapesti Jókai-kertben tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen az államtitkár a területen elért fe

Fotó: AFP

jlesztéspolitikai sikereket és annak a nyílt nap – sorozatnak az eredményeit ismertette, amely az elmúlt hetekben zajlott le a hazai nemzeti parkokban.

Mint mondta

a tárca hat nemzeti park igazgatóság rendezvényéhez csatlakozott, így összesen mintegy 11 ezer ember ismerhette meg a már megvalósult és a kivitelezés alatt álló fejlesztéseket.

Dr. Kézdy Pál, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai igazgatóhelyettese a sajtóeseményen bemutatta a Jókai-kertben részben hazai, részben uniós forrásból megvalósuló pályázat eredményeit, beszélt a védett történelmi kertben tervezett múzeumpedagógiai programokról is.

 

Széchenyi 2020 program környezetvédelem nemzeti park
Kapcsolódó cikkek