Magyar gazdaság

Verseny folyik a vállalatok között a jó szakemberekért

A SzakMÁzz! rendezvénynek elsősorban a munkaerő utánpótlásban van fontos szerepe.

„Egy szakma mindenképpen kell”, amelyre később lehet építeni középfokú és felsőfokú végzettséget, illetve nyelvtudást; a szakmával rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel indulnak el az életben – mondta a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Bodó Sándor a SzakMÁzz! pályaválasztási kiállítás megnyitóján kiemelte,

a rendezvénynek elsősorban a munkaerő utánpótlásban van fontos szerepe, a kiállítás ugyanis a 13-14 éves fiataloknak nyújt segítséget abban, hogy végül milyen iskola felé induljanak el.

Az államtitkár elmondta, nem kell, hogy már az általános iskola végén a diákok meg tudják mondani, hogy pontosan milyen szakmát akarnak választani, de célszerű lenne, ha legalább már az irányt meg tudnák határozni.

Forrás: MTI / Balogh Zoltán

Ez a kiállítás pont azért fontos, mert itt a fiatalok testközelből ismerhetik meg az egyes szakmákat, és ezáltal felelősséggel is tudnak dönteni

– mondta Bodó Sándor. Biczi Orsolya, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy olyan szakmát válasszanak, amellyel el tudnak helyezkedni és amelyből meg is tudnak élni itt Magyarországon.

Hozzátette, az országban ma már valóságos verseny folyik a vállalatok között a jó szakemberekért és ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. A miniszteri biztos megjegyezte, egyre nagyobb szükség van olyan fórumokra, eseményekre, ahol a diákok, a szülők, a pedagógusok első kézből kaphatnak hiteles, pontos és részletes tájékoztatást a szakmákról, iskolákról és a képzésekről.

A SzakMÁzz! kiállítás is ebbe a sorba illeszkedik. Uzsák Katalin, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója elmondta, hogy október 8-9-én, a Hungexpo területén, 6500 négyzetméteren közel 100 iskola és kiállító mutatkozik be a kiállításon.

SzakMÁzz! Pénzügyminisztérium Hungexpo
Kapcsolódó cikkek