Magyar gazdaság

Ezeken a helyen csaphat le a NAV a héten

A NAV ADÓtraffipax nevű bejegyzésében közzétette, hogy országos szinten melyik megyében, kik számíthatnak ellenőrzésre a héten.

Csongrád megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2019. november 4. és 7.között a távol-keleti ruházati üzleteket ellenőrzik a megyében. Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron megye

A Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 novemberében ékszerüzleteket, szépségszalonokat és ruhajavító műhelyeket ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2019. november 4. és 8. között:

  • november 4. (hétfő) Debrecen, Hajdúszoboszló,
  • november 5. (kedd) Debrecen, Létavértes,
  • november 6. (szerda) Debrecen, Hajdúhadház, Téglás,
  • november 7. (csütörtök) Debrecen, Hajdúdorog,
  • november 8. (péntek) Debrecen.
  • A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Emellett figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, továbbá a jövedéki termékek forgalmának vizsgálatára is. A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

    Heves megye

    A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. novemberben a mobiltelefon- és játékkereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

    Jász-Nagykun-Szolnok megye

    A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019 novemberében Tiszaföldváron az üzletekben, kitelepüléseken ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását.

    Komárom-Esztergom megye

    A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 4. és 8. között, a szoláriumokat, a fitnesz- és edzőtermeket ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

    Nógrád megye

    A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. november 4. és 8. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 4. (hétfő) Salgótarján és környéke,
  • november 5. (kedd) Balassagyarmat és környéke,
  • november 6. (szerda) Jobbágyi és környéke,
  • november 7. (csütörtök) Rétság és környéke,
  • november 8. (péntek) Bátonyterenye és környéke.
  • A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják az autógumi-szerelő vállalkozásoknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

    Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

    Somogy megye

    A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45-46. héten azon üzletekben és vendéglátóegységekben ellenőriz, amelyek huzamosabb ideje működnek, de legalább az elmúlt két évben nem volt jogkövetési vizsgálatuk. Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják a revizorok. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

    Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

    A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 45. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 4. (hétfő): Nagyhalász, Ibrány,
  • november 5. (kedd): Fehérgyarmat, Tarpa,
  • november 6. (szerda): Tuzsér, Záhony,
  • november 7. (csütörtök): Mátészalka, Nagyecsed,
  • november 8. (péntek): Nyíregyháza.
  • A NAV munkatársai a kereskedők és vendéglátók nyugta- és számlaadását, valamint az építőipari alkalmazottak bejelentéseit is ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

    Veszprém megye

    A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. november 4. és 8. között az egész megye területén ellenőrzik a lábbeli- és ruházati üzleteket, elsősorban az alábbi járások területén:

  • november 4. (hétfő): Balatonfüred
  • november 5. (kedd): Sümeg
  • november 6. (szerda): Pápa
  • november 7. (csütörtök): Tapolca
  • november 8. (péntek): Veszprém
  • A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják, adott esetben az ellenőrzések mellett forgalomszámlálást is végezhetnek. A revizorok ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát. A közzétett információk nem zárják ki, hogy a megye többi településein is lehetnek ellenőrzések.

    Év eleje óta zajlik az ellenőrzés

    A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőriznek olyan, online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózókat, akik a kontrolladatok szerint nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítésekről. Első körben az a mintegy másfélezer vállalkozás számíthat biztosan a revizorok fokozott érdeklődésére, amelyiknél a tételesáfa-kontrolladatok szerint 1 millió forint feletti az áfaeltérés vagy belföldi beszerzését jelentős részben kényszertörlés alatt álló adózókkal bonyolította.

     

    NAV adóhivatali ellenőrzés
    Kapcsolódó cikkek