Magyar gazdaság

Meghosszabbította a MÁK a videópályázata leadási határidejét

A pályázat célja, hogy a pályázatra szánt videók elkészítése során fejlődjön a fiatalok pénzügyi tudatossága.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2019. november 27-ig hosszabbította meg a Magyar Államkincstár a MesterVideó pályázatok beküldési határidejét. A videópályázaton a meghirdetett témák korcsoporttól függetlenül választhatóak.

A Kincstár legfontosabb célja, hogy a videók elkészítésén keresztül segítse elő a pénzügyi tudatosság kialakítását a fiatalok körében, ezáltal játékos és kreatív formában nyílik lehetőség olyan ismeretek megszerzésére, amelyek megkönnyítik és megalapozottabbá teszik az életük során felmerülő pénzügyi-gazdálkodási döntések meghozatalát.

A pályázatra az általános iskola felső tagozatos diákjaitól, középiskolásoktól és felsőoktatási intézmények hallgatóitól várják a pályaműveket.

Az első helyezett egy 150 ezer, a második 100 ezer, míg a harmadik 50 ezer forintnyi vásárlási utalványt vihet haza mind a három korcsoportban.

Fotó: Shutterstock

Pályázati témák:

Én erre fogom költeni a megtakarításomat!

„Tudtad, hogy a Babakötvényedben évek alatt összegyűlt pénzt bármire elköltheted, ha betöltötted a 18-at? Autót vennél belőle vagy világkörüli útra indulnál? Esetleg a jövődbe fektetnél be és egyetemi tanulmányokra költenéd? Ezek csak példák, dönts szabadon, és mutasd meg nekünk egy videóban a terveid!”

Én így váltom ki a készpénz használatát!

„Te mindig készpénzt használsz? Kíváncsiak vagyunk, ismered-e az új fizetési lehetőségeket? Mutasd meg vagy mondd el videódban, hogy Te mivel és hogyan váltod ki a készpénzt vásárlásaid során!”

MesterVideó Magyar Államkincstár mák pályázat
Kapcsolódó cikkek