Magyar gazdaság

További növekedésre számítanak a fejlesztőcégek

Hatalmas bővülés tapasztalható a hazai informatikai tanácsadó és fejlesztővállalatok körében.

Hatalmas bővülés tapasztalható a hazai informatikai tanácsadó és fejlesztővállalatok körében:

a szektor az elmúlt öt évben több mint 20 százalékos növekedést könyvelhetett el, és csaknem 6 ezermilliárd forintos bruttó hozzáadott érték megteremtésével járult hozzá a hazai gazdaság teljesítményéhez.

Ez a lendület pedig még messze nem érte el a csúcspontját, továbbra is nagy a kereslet, amelynek egyik mozgatórugója az e-kereskedelem és ennek két számjegyű növekedése.

Gordon Ákos, a Virgo csoport kereskedelmi igazgatója a Világgazdaságnak elmondta, hogy a dinamikus fejlődés a különféle ágazatai közt is megfigyelhető: pár éve a ruházati cégek léptek a digitális piacra, míg az elmúlt időszakban a gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG) szektora mellett

a barkácsáruházak és az építőanyag-kereskedések is megjelentek az interneten.

Adott tehát a növekvő kereslet, amely jó lehetőséget biztosít a fejlesztőcégek számára a bővüléshez.

Fotó: Shutterstock

A nagyvállalatok, elsősorban a pénzügyi szektor szereplői részéről is egyre nagyobb igény jelentkezik folyamataik, működésük digitalizálására. A szakember elmondta: ezen a téren megfigyelhető az ügyfélbarát megoldások előtérbe kerülése.

Egyértelmű igény, hogy az informatikai megoldások felhasználói élményt is nyújtsanak, ugyanakkor a vállalatok jó része még nem elég felkészült az ilyen projektek végrehajtására. Sok esetben hiányzik az a partneri szemlélet, amelyet az agilis fejlesztés megkövetel

– mondta lapunknak Gordon Ákos. Kovaliczky Tamás, a Virgo vezető tanácsadója szerint a telekommunikációs szektorban, valamint a média területén is jókora növekedési potenciál rejlik. Az utóbbi ágazatban elsősorban azért, mert egyre több médiacég próbálja átalakítani az üzleti modelljét, és a hirdetésalapú finanszírozási megoldások helyett vagy mellett valamilyen előfizetéses rendszert kialakítani.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

fejlesztők informatika
Kapcsolódó cikkek