Magyar gazdaság

Az OTP ingatlanalapja vásárolta meg a Corvin Technology Parkot

Az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap megvásárolta a Corvin Technology Park egészét. A Futureal-csoport által épített irodaház második ütemének értékesítésével Magyarország eddigi legnagyobb irodapiaci portfoliót érintő tranzakciója zárult most le. Az akvizícióval közel 100 000 négyzetméter irodaterületre bővült a Corvin Sétányon az OTP Ingatlan Befektetetési Alapkezelő által kezelt alapok portfóliója. A Futureal-csoport megkezdte a Corvin7 irodaház projekt előkészítését.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. 2017-ben indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját – áll az alapkezelő közleményében.

Az Alap korábban a 25 000 négyzetméter alapterületű Skypark irodaházzal bővítette portfólióját, amelyet szintén a Futureal-csoport fejlesztése volt, majd 2018 novemberében az OTP Ingatlanbefektetési Alap vásárolta meg a sétány már korábban felépült irodaházai közül a Corvin One-t, Corvin Towers-t és a Corvin Corner-t is.

A legújabb épület, a Corvin Technology Park irodaház a Corvin Sétány keleti oldalán helyezkedik el. Az épület 14 000 négyzetméter területű első tömbje tavaly szeptemberben került az alap tulajdonába, a 13 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező második ütem tranzakciója most zárult le.

Az elmúlt évek akvizícióival így közel 100 000 négyzetméteresre bővült a Corvin Sétányon az OTP Ingatlan Befektetetési Alapkezelő által kezelt irodaépületek területe.

A Corvin Technology Park második épületével ismét egy olyan „A” kategóriás modern irodaház került az alap tulajdonába, amely magas bérbeadottsága, stabil jövedelemtermelő képessége révén kiváló és értékálló befektetési lehetőséget jelent.

Fotó: Corvin Technology Park

Az irodaház központi lokációja, jó közlekedési kapcsolatai, valamint a Corvin-negyedben elérhető szolgáltatások sokszínűsége komoly előnyt jelentenek a bérlők számára.

A Corvin Technology Parkot a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték. Az irodakomplexum megfelel a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek, de építésénél nagy hangsúlyt fektettek a zöld környezet kialakítására is.

Az épület tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a technológiai vállalatok számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, de a biztonságos áramellátás is.

A sikeres tranzakció a Corvin Sétány történetének egyik kiemelkedő pillanata, amelyet az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alappal közösen értünk el. Az egyedülálló városközpont fejlesztésével szerzett évtizedes tapasztalatunkat a sétány új korszakát jelentő Corvin7 irodaépület megvalósításánál tovább kamatoztatjuk

– hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A Futureal-csoport előkészítés alatt álló legújabb irodaprojektje, a Corvin7 nem csak meghosszabbítja a jól ismert, közkedvelt sétálóutcát, de egyedi homlokzataival átformálja a Szigony utca arculatát is.

Elhelyezkedésének köszönhetően az irodaház egyszerre élvezi a Corvin Sétány által nyújtott szolgáltatások előnyeit, és terjeszti ki ezeket a szomszédos utcák irányába. A kilencszintes épületegyüttes első üteme 17 700 négyzetméter, a második pedig 14 100 négyzetméter irodaterületet nyújt majd.

Futureal Corvin Technology Park irodaház OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.
Kapcsolódó cikkek