Magyar gazdaság

Megújult az ÁSZ 15 éves arculata

Az Állami Számvevőszék új digitális arculatával összefüggő tervezési, illetve informatikai költségek mintegy 9 millió forintot tettek ki.

150 év telt el azóta, hogy 1870-ben létrejött az első független magyar Állami Számvevőszék. Az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, másfél évszázada a közpénzek őre. 1949-ben megszüntették, az 1989-es rendszerváltás, illetve az 1990. január 1-jei újraindulás óta az ÁSZ a magyar demokrácia pénzügyi garantőr szervezete – közölte még szombaton a számvevőszék.

Az elmúlt 10 évben az az Állami Számvevőszék a működési folyamatait, illetve szervezeti struktúráját illetően alapvető megújuláson ment keresztül. Ez magában foglalta a módszertanok folyamatos fejlesztését, a belső folyamatok átalakítását a tervezéstől egészen a hasznosulásig, valamint a minőségbiztosítás, a humánerőforrás-gazdálkodás újragondolását és megerősítését. Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kapott az ÁSZ – a közpénzt felhasználókat támogató – tanácsadó, tudásmegosztó tevékenysége, amely a közpénzekkel való bánást javítja.

A szervezet és a működési folyamatok után 2020. február 1-től megújult az Állami Számvevőszék arculata is, amely az értékőrző megújulás eredménye. Az ÁSZ új, digitális arculata. Az ÁSZ új logója a folytonosságot, a folyamatos fejlődést szimbolizálja, az emblémában megjelenő türkiz vonal pedig a modern kor, a digitalizáció kihívásaihoz való alkalmazkodás képességét jeleníti meg. A nemzeti címer a magyar államiságot jelképezi. Az ÁSZ színei a sötétkék, a türkiz, a fehér, illetve az ezüst.

Az ÁSZ intézményi arculatának megújítását megalapozta az Országgyűlés 2019. november 19-én hozott határozata, amely támogatta az ÁSZ digitális átállását, és elismerte az ÁSZ minden ezzel összefüggő tevékenységét.

9 millió forintból újult meg az ÁSZ arculata

Az Állami Számvevőszék a mintegy 15 éve használt intézményi arculatának megújítása során is törekedett a takarékosságra, illetve költséghatékonyságra – válaszolta szervezet a VG.hu-nak.

Az ÁSZ új Digitális Arculati Katalógusával összefüggő tervezési, illetve informatikai költségek összesen 9 189 390 forintot tettek ki, amiből 3 810 000 forint volt az új logó és új nagyarculat tervezési, illetve részletes kidolgozási költsége.

A projektet az ÁSZ négyajánlatos beszerzési eljárás keretében valósította meg – tette hozzá az ÁSZ.

ÁSZ arculat logó megújulás Állami Számvevőszék (ÁSZ)
Kapcsolódó cikkek