Magyar gazdaság

A koronavírus elleni küzdelemre 7,4 milliárd euró gyűlt össze

Mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre – jelentette be az Európai Bizottság elnöke.

Adományozók 7,4 milliárd eurót (mintegy 2612 ezer milliárd forint) gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre – jelentette be Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn az és az Egészségügyi Világszervezet online nemzetközi donorkonferenciáját követően.

Az Európai Bizottság 1 milliárd eurót adományoz a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

Az uniós bizottság elnöke aláhúzta, az összetartozás és az emberiesség jegyében tett felajánlások a koronavírus elleni globális együttműködés azonnali megkezdéséhez járulnak hozzá a közjó érdekében.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság bizottság elnöke
Fotó: MTI/AP

Arra hívta fel a figyelmet, hogy folytatni kell az erőfeszítést és készen kell állni arra, hogy további hozzájárulásra is szükség lesz a járvány végleges leküzdéséhez. Az adományozás lehetősége nem zárult le, a kormányokat követően a civil társadalomnak és az embereknek is lehetőségük van csatlakozniuk világszerte a remény és az elszántság globális kezdeményezéséhez – mondta az uniós bizottság elnöke.

koronavírus EU
Kapcsolódó cikkek