Magyar gazdaság

Járulékkedvezmény is jár a gyermekfelügyeletért

A kormány lehetőséget ad a munkáltatóknak arra, hogy a veszélyhelyzet idején a munkavállalók gyermekeinek napközbeni felügyeletet biztosítsanak.

A kormány lehetőséget ad a munkáltatóknak arra, hogy a idején a munkavállalók gyermekeinek napközbeni felügyeletet biztosítsanak – hívta fel a figyelmet az Írisz Office Zrt. Mindez járulékkedvezménnyel párosul,

a munkahelyi gyermekfelügyeletet ellátó foglalkoztatottnak kifizetett jövedelem után kevesebb közterhet kell fizetni április, május és június hónapban:

kizárólag a 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot, azt is legfeljebb 7710 forintig. Ugyanakkor a kedvezmény nem érinti a biztosított társadalombiztosítási és munkaerőpiaci ellátásokra való jogosultságát és az ellátás összegét.

Fotó: AFP

A munkahelyi gyermekfelügyeletet április 30-tól a szülő legalább húszhetes, de legfeljebb 14 éves, fertőző betegségben nem szenvedő gyermeke felügyeletére veheti igénybe. Erről a szülőnek írásos nyilatkozatot kell tennie, csoportonként legfeljebb öt gyermek felügyelete biztosítható. A gyermekfelügyelet létrehozásához működési engedély nem szükséges, elegendő a helyi önkormányzathoz, valamint a népegészségügyi feladatokat ellátó járási hivatalhoz bejelenteni legkésőbb a tevékenység megkezdése előtti napon.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Írisz Office járulék adózás
Kapcsolódó cikkek