Magyar gazdaság

Milliókból újult meg a Hajógyári-sziget

A fejlesztés 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél „az egykori sportfunkció újraépítése volt”.

Modern sportparkot adtak át hétfőn a budapesti Hajógyári-szigeten, ahol a „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében, a Főkert Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg a beruházás.

A Főkert hétfői közleménye szerint a fejlesztés bruttó 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél „az egykori sportfunkció újraépítése volt”, és a parkkal minél több korosztályt szerettek volna megszólítani.

A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, pingpong asztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben

– olvasható a közleményben, melyből az is kiderül, hogy a kivitelezés során az elhagyatott sportpálya területéről 3200 négyzetméter burkolatot szedtek fel, így 1700 négyzetméterrel növekedett a zöldfelület a parkban.

Fotó: Patrick Seeger/dpa/AFP

Ezen felül a „bejárati útvonalak mentén burkolt pihenőhelyek kerültek kialakításra, utcabútorokkal, valamint ivókúttal és illemhellyel, továbbá padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is telepítésre kerültek”.

A park központi részében egy ivókútat, illetve egy okos oszlopot is kialakítottak, amely wifi jelet sugároz a területen. A multifunkciós sportpálya mellett pedig egy teljesen automatizált illemhelyet is létesítettek, pelenkázóval.

sportpálya Hajógyári-sziget Főkert
Kapcsolódó cikkek