Magyar gazdaság

Gazdasági lehetőséget is jelenthet a járvány

A magyar kormány az utóbbi években kedvező gazdasági környezetet teremtett az innovációt előtérbe helyező vállalatoknak.

A globalizáció „nagy pofont kapott” a koronavírus-járványtól; a gyártók arra kényszerülnek, hogy átgondolják: érdemes-e továbbra is az eddig legnépszerűbb Kínában tartani az ellátási láncukat. Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója szerint Európa és Magyarország több szempontból is nyertese lehet ennek a folyamatnak – írta a keddi Magyar Nemzet.

A lap közölte: a Bank of America nemrégiben publikált elemzése alapján a járvány miatt a cégek jóval lokálisabb megközelítést alkalmaznak.

A globális gyártási ágazat 80 százaléka szembesült az ellátási láncot érintő kieséssel, és a vállalatok több mint 75 százaléka kényszerült arra, hogy felgyorsítsa hazatelepülési terveit.

Jörg Bauer szerint Európa és Magyarország helyzete meglehetősen előnyös ezen a területen. A magyar kormány az utóbbi években kedvező gazdasági környezetet teremtett az innovációt előtérbe helyező vállalatoknak – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a magyarországi székhelyű, ám a világ száz államában üzletelő Tungsram is felismerte a Kínából visszatelepülés trendje és a kedvező közép-európai fekvés kombinációjának előnyeit.

Fotó: VG / Kallus György

A vállalatnak és partnereinek ­Európában ­Európáért kezdeményezése azért született meg, hogy támogatást nyújtson olyan cégeknek, melyek Magyarországra akarják áttelepíteni az ellátási láncukat.

Amint a kezdeményezés neve is sugallja, elsősorban európai vállalatok járhatnak jól azzal, ha hazatérnek. A magyarországi jelenlétet fontolgató cégeket sokféleképpen segíti a Tungsram – olvasható a Magyar Nemzetben.

járvány Bank of Amerika Tungsram
Kapcsolódó cikkek