Magyar gazdaság

Meghosszabbította a kormány a határzárat

Sikerült megvédeni a munkahelyeket, Magyarország a járvány ellen legjobban védekező országok közé tartozik – mondta a kormányinfón Gulyás Gergely.

A koronavírus-járvány második hulláma során szeptember elején ugrásszerűen nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, ám ez azóta stagnál, 600 és 1000 közé állt be – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki csütörtökön beszámolt az előző napi kormányülésen megvitatott legfontosabb kérdésekről, döntésekről.

A miniszter elmondta,

ha a fertőzési adatokat nézzük, akkor Magyarország az európai középmezőnybe, ami pedig a védekezést illeti, ezen a területen Magyarország a legjobbak közé tartozik

– mondta a miniszter.

Minden emberéletet minden eszközzel meg kell védeni, ehhez rendelkezésre állnak a szükséges eszközök és a szükséges kórházi kapacitások – tette hozzá.

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy

a határzárat újabb egy hónappal, november elsejéig meghosszabbítják.

Gulyás Gergely
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A miniszter kiemelte: a maszkviselés kulcsfontosságú, az iskolákban továbbra is mérik a testhőmérsékletet, az idősotthonokban és a kórházakban pedig továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

Hozzátette: a kormány célja továbbra is az, hogy a gazdaság ne álljon le, az ország működőképes legyen, a járvány elleni sikeres védekezéshez a szabályok betartása szükséges.

Továbbra is kiemelt terület a munkahelyvédelem. Jelenleg 4,5 millió a foglalkoztatottak száma, a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően 1,4 millió munkahelyet sikerült megvédeni.

A kormány tudja tartani azt az ígéretet, hogy ahány munkahelyet a vírus megszüntet, annyi újat hoznak létre

– mondta miniszter.

munkahelyvédelem koronavírus gazdaságvédelmi intézkedések Kormányinfo Gulyás Gergely járvány elleni védekezés
Kapcsolódó cikkek