Magyar gazdaság

Másfél milliárdos forrás nyílik meg a médiaszolgáltatóknak

A fenntartási és üzemeltetési költségekre az idei 400 milliónál több, összesen 440 millió forint a pályázati keret jut.

Jövő évre vonatkozóan másfél milliárdos forrás vált elérhetővé a helyi, körzeti és közösségi médiaszolgáltatóknak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése szerint.

E heti ülésén a Médiatanács elfogadta a jövő évi támogatási programjának pályázati céljait, kategóriáit és az ütemezését részletező támogatási tervét.

Az 1,44 milliárd forinttal gazdálkodó, négy pályázati eljárással számoló terv 2021-ben a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeinek, műszaki fejlesztésének, továbbá a helyi és körzeti médiaszolgáltatók állandó műsorainak gyártását támogatja.

Fotó: MTVA/MTI

  • A fenntartási és üzemeltetési költségek támogatására az idei 400 milliónál több, összesen 440 millió forint a pályázati keret a négy fordulóban.
  • A műszaki fejlesztésekre együttesen 120 millió forint áll majd rendelkezésre három forduló során.
  • A hír- és magazinműsorok készítésére a helyi és körzeti rádiók számára 360 millió forintos,
  • míg a televízióknak 520 millió forintos keretet hirdet meg a Médiatanács négy-négy fordulóban.
  • Utóbbi három eljárás kerete az ideihez képest 10, 60 és 20 millió forinttal lesz magasabb. A közösségi szolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulója idén novemberben lesz, a műszaki fejlesztéseké 2021 júliusában. A rádióműsorok és a televíziós műsorok támogatására jövő márciusban lehet majd először nevezni.

    Közel 90 millió forintos támogatás a rádióknak

    A testület kihirdette a helyi és körzeti rádióknak szóló, hírműsorok, tematikus és szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázata harmadik fordulójának nyerteseit: huszonhat pályázat összesen 75,5 millió forint támogatást kap.

    támogatás tv Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) MÉDIA médiaszolgáltatók rádió
    Kapcsolódó cikkek