Magyar gazdaság

Ingyenes síszezon kezdődik Eplényben az iskolások számára

A gazdaság szereplői is támogatják a kezdeményezést.

Már lehet regisztrálni a Ski43 SKI For Free országos programjára, amely lehetőséget ad minden magyarországi általános iskolásnak, hogy megismerje Eplényben a közkedvelt téli sportokat. A kivételes kezdeményezéshez már a Magyar Síszövetség is csatlakozott.

A Ski43 program célja, hogy a téli, mozgásszegény időszakban egyedi élményt nyújtva vigye szabad levegőre az általános iskolás diákokat, akik iskolai napokon (hétfőtől–csütörtökig), előre egyeztetett időpontokban vehetnek részt ingyenes sí- és snowboardoktatáson az eplényi Síarénában.

A Magyar Síszövetség is elkötelezett a síelés népszerűsítése iránt – hangsúlyozta Lovas András, a Magyar Síszövetség elnökségi tagja. – Azt szeretnénk, ha egyre többen síelnének itthon, és ha a gyermekek számára egyre több síelési lehetőség nyílna. Bízunk benne, hogy minél több gyerek síel, annál többen kezdik versenyszerűen is űzni ezt a nagyszerű sportot.

A 2020/2021-es síszezonban akár 20 ezer diák élvezheti majd a síelés örömeit térítésmentesen a Síaréna közel 3 hektáros oktatófelületén.

A szakképzett síoktatók és segédoktatók napi több turnusban, összesen maximum 500 diáknak tartanak 70 perces foglalkozásokat, amelyeket a gyerekek sítudásához igazítanak: akik nem síeltek még, megismerkednek a sport alapjaival, akiknek pedig van már tapasztalatuk, a sítudásuknak megfelelő foglalkozáson vesznek részt. Ezt követően animátorok szórakoztató szabadtéri játékokkal várják őket. A nem mindennapi kalandhoz a Ski43 térítésmentesen biztosítja a kétórás síbérletet, az oktatást, szükség esetén a felszerelést, valamint minden résztvevő számára egy-egy melegételes csomagot.

Fotó: Pixabay

Már egy éve motoszkál a fejünkben ez az ötlet és egyáltalán nem az idei évről szól. Tisztában vagyunk minden, a járvány adta nehézséggel, természetesen a programot is ennek megfelelően szervezzük – hangsúlyozza Virág Ferenc a SKI43 program gazdasági vezetője.

A kezdeményezést nem csupán a SKI43 Nonprofit Zrt. szervezete támogatja, hanem a jótékony kezdeményezésre további támogatókat is keresnek. Ennek keretében megkeresték a Budapesti Értéktőzsdét, annak kibocsátóit, a Magyar Nemzeti Bankot és számos állami, illetve magán nagyvállalatot.

A Magyar Snowboard Szövetség és a Magyar Szabadidősport Szövetség mellett az Unilever is támogatóként szerepel a listán, de tárgyalások folynak a Magyar Államvasutakkal (MÁV), az Országos Mentőszolgálattal és a Fornettivel – mondta Virág Ferenc.

A program – a járványhelyzet szabályainak betartásával, figyelemmel a kormányrendeletekre mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket – 2021 január elején startol.

Jelentkezni és regisztrálni a ski43 weboldalán tudnak az iskolák.

Eplényi Síaréna Ski43 Magyar Síszövetség téli sportok síszezon
Kapcsolódó cikkek