Magyar gazdaság

György László: Több mint másfél millió munkahelyet védtek meg az intézkedések

A munkahelyvédelmi, a munkahelyteremtő és a beruházásösztönző intézkedések együtt 1 millió 660 ezer magyar munkahelyének védelméhez járultak hozzá.

A munkahelyvédelmi, a munkahelyteremtő és a beruházásösztönző intézkedések együtt 1 millió 660 ezer magyar munkahelyének védelméhez járultak hozzá – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

György László hozzátette,

a vállalkozói érdekképviseletekkel hetente zajló egyeztetéseknek köszönhető, hogy a kormányzati intézkedések jól célzottak voltak.

György László
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Az államtitkár 24 szervezetnek köszönte meg, hogy részt vett az egyeztetéseken, példaként a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát (MKIK), az Amerikai Kereskedelmi Kamarát (AmCham) és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarát (DUIHK), valamint a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségét (VIMOSZ), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ), illetve a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségét (MGYOSZ) említette.

Kiemelte, a gazdaság újraindításában is számítanak a vállalkozások érdekképviseleteire, ezért a velük folytatott heti egyeztetések folytatódnak.

munkahelyvédelem munkahelyteremtés koronavírus György László
Kapcsolódó cikkek