Magyar gazdaság

Nemcsak válságkezelésre valók az uniós források

A cél, hogy minél hatékonyabban aknázza ki hazánk az európai uniós támogatásokat.

Az európai uniós forrásokat a lehető legnagyobb hatékonysággal a családok és a gazdaság javára kell felhasználni – mondta a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az Országgyűlés hétfői ülésén.

Ágostházy Szabolcs a 2021-2027-es ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról folytatott vita expozéjában kiemelte:

ezt a célt eddig sikerrel teljesítették, és Magyarország jól áll a források lehívásának tekintetében a jelenlegi ciklusban is.

Fotó: Getty Images

Hangsúlyozta: a 2021-2027-es költségvetési ciklus tervezésekor bátran építhetnek az előző időszak sikereire, tapasztalataira, de alkalmazkodni kell az új kihívásokhoz is, ezért a zöld és digitális fejlesztéseken nagy hangsúly lesz a következő években.

Az államtitkár kitért rá:

fontos, hogy ne csak válságkezelésre használják az uniós forrásokat, hanem magas hozzáadott értéket is elő akarnak állítani a segítségükkel.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország mostanra több uniós forrásból gazdálkodhat, azokat hatékonyabban és átlátható módon költheti el, és az uniós támogatások jól szolgálják a stratégiai célokat.

uniós források Miniszterelnökség gazdaságvédelem Ágostházy Szabolcs
Kapcsolódó cikkek