Magyar gazdaság

Pozitívak a magyar fogadók az Európa-bajnokságot illetően

Az összes válaszadó közül minden harmadik a továbbjutást is biztosra veszi.

A Szerencsejáték Zrt. labdarúgó Európa-bajnokságra vonatkozó 1000 fős kutatásának eredményei alapján az EB meccsek iránt érdeklődő magyarok 82 százaléka látja pontszerzésre esélyesnek a nemzeti tizenegyet.

Az összes válaszadó közül minden harmadik a továbbjutást is biztosra veszi.

A megkérdezettek nagyobb része szerint Németország nyeri az EB-t, gólkirálynak pedig közel kétharmaduk Cristiano Ronaldót várja. Jellemző, hogy a hazai fogadók a papírforma ellenében is az érzelmeikre hallgatnak, az előző futball EB idején a Tippmixen a végső győztesre kínált opciónál Magyarország csapatára érkezett a második legtöbb tipp 2016-ban.

Fotó: Shutterstock

Már május elején jelentős érdeklődés övezte az idei labdarúgó Euróba-bajnokságot – többek között ez derült ki a Szerencsejáték Zrt. friss EB 2020 kutatás eredményeiből. A beérkezett válaszok alapján az Európa Bajnokság alakulását a megkérdezettek kicsivel több mint harmada követi majd. A magyar válogatott meccseire még ennél is többen kíváncsiak:

minden második válaszadó úgy tervezi, hogy megnézi ezeket.

A nemzeti lottótársaság sportfogadási szakértői szerint a Tippmixen és a Tippmixpro.hu oldalon beérkezett eddigi tétek azt mutatják, hogy pár héttel az EB előtt a magyar sportfogadók jelenleg Belgium, Franciaország és Anglia együttesét tartják a legesélyesebbnek a végső győzelemre, de a hazai sikerek tekintetében is optimizmus tapasztalható: a fogadóknál jelenleg Magyarország is az első öt esélyes között van.

Ezzel szemben a kutatás megkérdezettjei messze legnagyobb arányban Németországot (34 százalék) várják a torna győztesének, amelyet Spanyolország és Franciaország követ.

A fogadási kedv a szakértők szerint tovább erősödik, annak a ténynek is köszönhetően, hogy a magyar válogatott – 2016-hoz hasonlóan – ismét ott van a kontinenstorna mezőnyében, ráadásul Budapesten is rendeznek majd négy mérkőzést. Mivel idén számos új fogadási lehetőség bekerül a Tippmix és a TippmixPro kínálatába, így például lehet majd tippelni az EB-győztesre, a gólkirályra, a csoportgyőztesekre, a továbbjutásra, Magyarország pontjainak és góljainak számára, a magyar válogatott szereplésére, vagy éppen a leggólerősebb magyar játékosra, arra számítunk, hogy még nagyobb arányban növekszik a fogadások száma, sőt jó esély mutatkozik rá, hogy az öt évvel ezelőtti fogadási rekordok megdőlnek az idei tornán – mondta Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője.

A felmérés résztvevőinek ötöde nyitott arra is, hogy fogadjon az EB, köztük a magyar válogatott meccseire.

A potenciális fogadók fele azonban csak akkor hajlandó pénzt tenni a magyar válogatottra, ha őket látja esélyesebbnek, viszont további egyharmaduk az esélyektől függetlenül mindenképpen a magyarok győzelmére fogadna.

Valóban létezik ez a jelenség, hogy sokan ilyenkor a szívükre hallgatnak, és kedvenc csapatukra fogadnak akkor is, ha az adott csapat papíron esélytelenebbnek számít.

A nemzeti válogatott esetében az érzelemvezéreltség még határozottabban jelentkezhet. Jó példa erre, hogy a 2016-os labdarúgó EB idején, a Tippmixen beérkezett fogadásszámokat vizsgálva azt láttuk, hogy a végső győztesre kínált opciónál Magyarország csapatára érkezett a második legtöbb tipp – – mondta a sportfogadási vezető.

Arról a kérdésről, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportmérkőzések során, az EB meccsei iránt érdeklődők közel kétharmada úgy vélekedett, hogy 1-4 pontot sikerül elérni. Mindössze 6 százalék volt azon pesszimisták aránya, akik szerint a válogatott nem szerez pontot a csoportmérkőzések során.

Mindezek mellett az összes megkérdezett harmada úgy érzi, van esély arra, hogy a magyar válogatott továbbjusson a csoportkörből.

Ők a legnagyobb arányban a negyeddöntőbe várják a csapatot, tehát összeségében bizakodó hangulat uralkodik a futballszurkolók körében. A válaszadók Szoboszlai Dominikot gondolják a leggólerősebb magyar játékosnak, míg az EB legjobb játékosa és gólkirálya címre egyaránt Cristiano Ronaldót tartják a legesélyesebbnek.

Sokan profitálhatnak az Eb-meccsekből

A magyar válogatott játékosai előtt is új kapukat nyithat meg egy jó szereplés.

 

szurkolók szerencsejáték továbbjutás Európa-bajnokság labdarúgás
Kapcsolódó cikkek