Magyar gazdaság

Elkezdődtek a hotelnyitások

Beépült a Baross tér legnagyobb foghíjtelke, ahol zöld szállodát építtetett a klímasemleges működést megcélzó nemzetközi hotellánc, a Deutsche Hospitally.

Hét éve vásárolt foghíjtelekre épült a Keleti pályaudvar közelében az a 312 szobás, öt konferenciateremmel és 220 férőhelyes mélygarázzsal felszerelt szálloda, amivel az intenzív nemzetközi terjeszkedésbe kezdett Deustche Hospitally felső-középkategóriás brandje, az Intercity Hotel lánc tagjaként debütált Budapesten.

Fotó: Kallus György / VG

A valójában már májusban megnyílt, 30 millió euróból elkészült szálloda üzemeltetésében és a vendégek kiszolgálásában egyaránt a zöld megoldásokat alkalmazzák, a 2050-re klímasemleges működést célzó hotellánc már az épület megtervezésénél, sőt, már a helyszín kiválasztásánál a fenntarthatósági szempontokra fókuszálnak.

Éppen ezért tömegközlekedési csomópontok mellett, vasúti főpályaudvarok, repülőterek közelében nyílnak Intercity szállodák. 

A közösségi közlekedés elérhetősége és a vendégek motiválása annak igénybevételére ugyanúgy a zöld szemlélet egyik eleme, mint a helyi élelmiszerek előnyben részesítése, a műanyag palackok és a kis kiszerelésű élelmiszerek mellőzése a hulladék minimalizálása érdekében. A szálloda zöldenergiát használ, miközben a konferenciatermeket is úgy tervezték meg, hogy természetes napfénnyel önállóan is meg lehessen világítani azokat. A szobák és termek ablakai földig érnek, a fürdőszoba fala is üveg, hogy lehetőség szerint takarékoskodjanak a világítással. A beáramló napfény folyamatosan táplálja a fogadó térben található élő növényeket és a zúzmófalat is, ami természetes módon tisztítja, párásítja a közösségi tér levegőjét.

A Deutsche Hospitality IntercityHotel márkája több mint 40 felső-középkategóriás városi szállodát foglal magában, az IntercityHotel mellett további négy szállodai brandet képvisel a több mint 80 éve Steigenberger néven alapított vállalat. A 2020-ban az amerikai tőzsdén jegyzett kínai Huazhu Hotels Group által felvásárolt Deutsche Hospitally márkái különböző vendégkört céloznak más-más kategóriákban, egyelőre nem közölték, hogy Budapesten a Steinberger Hotels & Resorts, a MAXX by Steigenberger, a Jaz in the City és a Zleep Hotels közül melyik nyit újabb hotelt.

Fotó: Kallus György / VG

A szállodalánc ugyanis a következő években - úgymond húszasával nyitja majd az újabb és újabb hoteleket. Polgár Tibor, a budapesti Intercity Hotel igazgatója a hotel bejárásán elmondta: arra számítanak, hogy ősztől elkezdődik, és több évig is eltart a vendégforgalom visszaépülése. Egyelőre a vendégek mellett a megfelelő számú és képzettségű munkaerő is hiányzik, 40 fős csapatot terveztek, de 16 dolgozóval működtetik a hotelt.  

 

Szálloda nyílt a Boráros téren is

Átadta a WING, Magyarország egyik legnagyobb ingatlanvállalkozása a 214 szobás B&B Hotels első magyar egységét, amely a Boráros téri Angyal irodaház átalakításával jött létre. A francia economy hotellánc standardjai szerint kialakított hotel a Wing második szállodaberuházása az ibis Styles Budapest Airport Hotel után. A vállalat további három budapesti szállodafejlesztése előkészítés alatt van.

Budapest szállodaberuházás wing Intercity Hotel
Kapcsolódó cikkek