Magyar gazdaság

Hanga Ádám magyar startupokat segít külpiacra jutni

A két feltörekvő sporttechnológiai vállalkozás a SportTech Hungary Program támogatásával új külpiaci lehetőségeket keres, amelyben Hanga Ádám, a Barcelona újdonsült spanyol bajnoka és magyar válogatott kosárlabdázó is közreműködik sportszakmai nagykövetként.

Hanga Ádám, a Barcelona újdonsült spanyol bajnoka, magyar válogatott kosárlabdázó és a kezdeményezés egyik nagykövete mentorálja a magyar tulajdonban lévő Seyu – Együtt a győzelemért! és az InnoriaTech innovatív vállalkozásokat - jelentették be a SportTech Hungary Program sajtótájékoztatóján. A kezdeményezés épít a diplomácia, az üzleti és a sportvilág kölcsönösen előnyös kapcsolódásaira, hiszen amíg a sportnagykövetek globális kapcsolati hálójukkal segítik a sporttechnológiai vállalkozásokat, addig a program új karrier utat kínálhat a már visszavonult vagy még aktív sportolóknak egyaránt.

„A Seyu megoldása azért fontos különösen az elmúlt időszakot figyelembe véve, mert sokkal kevesebb a visszaigazolás a nézőktől a játékosok felé. 

Az Innoria pedig azért áll közel a szívemhez, mert nagyban segíti a csapatban gondolkodást, és valami teljesen újat hoz be ezen a területen. Én azzal tudok segíteni, hogy a pályán nyújtott teljesítményemmel minél több kaput nyissak meg nemzetközi porondon” - mondta Hanga Ádám, az FC Barcelona kosárlabdázója.

Fotó: Startup Campus

A Seyu – Együtt a győzelemért! szurkolói élménytechnológiai alkalmazás lehetőséget ad a sportrajongóknak, hogy a világon bárhol készítsenek szurkolói képeket, ahhoz szurkolói üzenetet adjanak és valós időben posztolják ezeket a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában. Az innováció lehetőséget ad a szurkolóknak kedvenc csapatul vagy játékosuk motiválására a világ bármely pontjáról egy moderált csatornán keresztül. Az Európában több mint 250 eseményen használt szolgáltatásnak olyan jelentős európai szövetségek is bizalmat szavaztak már, mint az UEFA vagy a FIBA.

„Hanga Ádám személye nem csak kredibilitást ad kosárlabda csapatoknál a Seyu üzleti érdemeinek és a cégünk megbízhatóságának, de rengeteg mérkőzésnapi és klubszervezeti operatív betekintéssel is segíti a szolgáltatásunk és üzleti modelljeink fejlesztését. 

A közös munkánk már kézzelfogható eredményekben is megmutatkozott, hiszen a német Bundesliga-ban szereplő Löwen Basketball csapatánál és a Debrecenben szervezett FIBA 3x3 Olimpiai kvalifikációs tornán is buzdíthatják, buzdíthatták kedvenceiket a szurkolók Seyu szelfikkel"- emelte ki Vecsernyés Tamás, a Seyu ügyvezetője.

Az InnoriaTech a sportolók mentális képességét és együttműködését támogató szoftverfejlesztő cég is részt vesz a sporttechnológiai vállalkozásokat támogató programban. A startup egy olyan idegsejtek visszajelzései alapján működő technológiát fejlesztett, amelyben tudományosan megalapozott mentális tréning során a játékosok összehangolódnak, ezzel szilárdítva a csapategységet. A program keretében az Octagon Basketball Europe felkérésére a Rátgéber Kosárlabda Akadémián nemzetközileg elismert külföldi szakembereknek és edzőknek is bemutatta a fejlesztést a cég. 

„Termékünk világújdonság, emiatt feladatunk a piac innovációja is, ebben tapasztaljuk a nagykövetek hathatós segítségét. 

Professzionalizmusuknak köszönhetően gyorsan átlátták a fejlesztésünk jelentőségét és fajsúlyát a legális teljesítményfokozás területén, és ennek megfelelően képviselik azt"- nyilatkozta Dr. Dávid Roland, az InnoriaTech ügyvezetője.

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével a magyar sporttechnológiai innovációk exportjának ösztönzésére jött létre nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással. A részt vevő kilenc, világszinten is elismert nagykövet és sportdiplomáciai képviselő nemzetközi kapcsolatrendszerével, valamint a sportban, mint iparágban való jártasságával és tapasztalatával segíti a sporttechnológiai cégek külpiaci terjeszkedését. 

Startup Campus
Kapcsolódó cikkek