Magyar gazdaság

Javította a magyar GDP-prognózist az EBRD

Fenntartható és digitális fejlesztésekkel segíti a gazdaság újraindítását Magyarország és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) együttműködése 

– jelentette ki Varga Mihály a bank kormányzótanácsának plenáris ülése után. A pénzügyminiszter kiemelte: a pénzintézet a napokban javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, a korábbi 4 százalék helyett már 5,5 százalékos növekedést várnak az idei évre.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az EBRD eddig közel 200 befektetést hajtott végre Magyarországon, amelyek értéke meghaladja az 1000 milliárd forintot – ismertette Varga Mihály. Magyarország EBRD-vel való együttműködését a fejlesztési bank idén elfogadott ötéves országstratégiája adja, amely a gazdaság újraindítását, valamint a digitális és zöld átmenetet helyezi előtérbe.

A tárcavezető kijelentette: a bank gyorsan reagált a koronavírus-válságra, rekord összeget, mintegy 11 milliárd eurót fektetett be 2020-ban világszerte. Emellett a szolidaritási csomag és a beruházások támogatása révén 2021 végéig várhatóan akár 21 milliárd eurónyi befektetést is végrehajthat működési országaiban.

EBRD
Kapcsolódó cikkek