Az egyik vezető, digitális innovációkra összpontosító intézete, az EIT Digital kétéves mesterképzésén vehetnek rész magyar diákok. Ennek során olyan technológiai ismereteket szerezhetnek, melyek segítik őket, hogy a későbbiekben innovatív vállalkozókká, cégvezetőkké válhassanak. Az esemény annak az útnak a kezdete, melynek során a tehetséges fiatalok megismerkedhetnek és beilleszkedhetnek Európa legnagyobb digitális innovációs ökoszisztémájába, és az EIT Digital segítségével Európa jövőbeli vezető innovátoraiként egy erősebb digitalizált európai közösséget építhetnek.

„A digitális transzformáció egy olyan átfogó társadalmi változás, amely még több lehetőséget teremt a gazdaság fejlesztésére, és további előrelépésre ösztönözi a munkaerőpiacot is” – mondta Bódis József professzor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az EIT Digital Master School tanévnyitóján.

Az államtitkár hozzátette: „Az EIT Digital Master School segíti a diákjait abban, hogy az itt megszerzett tudással olyan szakemberekké válhassanak, akik később kulcsszerepet játszhatnak az innovációs munkában, amely számos területen hozzájárulhat az emberek életminőségének javuláshoz.”

Az EIT Digital Master School 18 kimagasló műszaki egyetemből álló európai hálózatán keresztül valósítja meg oktatási programját. Roberto Pietro szerint az EIT Digital Master School egy kivételes kezdeményezés – mondta az EIT Digital oktatási igazgatója. „Tökéletesen beillesztjük az innovációs és vállalkozói oktatásunkat a technológiai tananyagba.”

Az EIT Digital Master School a legjobb műszaki területen tanuló diákokat keresi, akik a program során lehetőséget kapnak, hogy a legmodernebb tudást és üzleti ismereteket szerezzék meg, amely garanciát jelenthet arra, hogy Európa vezető szerepe erősödjön a digitális gazdaság globális világában.

Az EIT Digital egyik legaktívabb partneregyeteme az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Az intézmény rektora, Borhy László kiemelte, hogy az EIT Digital Master School végzősei kiemelkedő karrierlehetőségek elé is néznek, 95 százalékuk hat hónapon belül elhelyezkedik, és 93 százalékuk a tanult pályáján marad.

A kétéves masters program sikeres elvégzése után minden diák két diplomát kap két különböző egyetemről, és egy bizonyítványt az Európai Innovációs és Technológiai Intézettől (EIT).