Felújítva, újragondolt koncepcióval vezeti vissza a piacra 2022-ben a BDPST Group azt a budapesti 50 szobás butikhotelt, amelyet októberben vásárolt meg a cég. A korábban az Iberostar által üzemeltetett szálloda az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán álló, modern szárnnyal kibővített neoklasszicista épületben található, és a jövő évtől az új tulajdonos  szállodaüzemeltetési és szállodafejlesztési-tanácsadó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. fogja üzemeltetni.

Fotó: Shutterstock

A hotel nem csak belsőépítészetileg újul meg, hanem egy fiatalos, urbánus koncepció mentén kel új életre, amely friss megközelítésével színesebbé teszi a Budapest belvárosában elérhető prémium szálláskínáltatot. Az új koncepció részeként egy új étterem megnyitását is tervezzük a szállodában

– mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group szálloda divíziójának vezetője. Hozzátette: a megújuló hotel továbbra is a magasabb színvonalú szállodákat preferáló, a nagy szobaszámú házakat kerülő vendégkörre épít, akiknek fontos a szálloda központi elhelyezkedése, illetve az, hogy egy újszerű, személyre szabott szolgáltatást kapjon. 

Az új hotellel tovább folytatja aktív értékteremtő tevékenységét a budapesti hotelpiacon a BDPST Group - közölték. A cégcsoport tulajdonába került a nyáron egy másik belvárosi szálloda, a Dorottya utcában található, 137 szobás, 3 csillagos, 2018-ban épült D8 hotel is, amely a pandémia miatt több mint másfél évre leállt, és már a BDPST Hotel Management üzemeltetésében nyitott újra. 

A BDPST Group első belvárosi egysége, az Andrássy út 116. szám alatti Alice Hotel pedig 2020 őszén nyílt meg, a szállodának otthont műemléki védettségű villaépület teljes körű felújítását követően. 

A cégcsoport jelentős fővárosi hotelfejlesztése a Vörösmarty tér szomszédságában zajlik, ahol a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő patinás épülettömb teljes körű felújítása révén ötcsillagos szálloda jön majd létre 2022 végén, 2023 elején.

A BDPST Hotel Management Zrt. jelenleg a BOTANIQ Turai Kastélyt, az Alice Hotelt, a tarcali Andrássy kúriát és a D8 hotelt üzemelteti Magyarországon, valamint a spanyolországi Los Alcazaresben a Hotel Atrio del Mart. A vállalat tevékenysége lefedi a szállodai szolgáltatások legszélesebb palettáját, minden projektszakaszra kiterjedve, egészen az üzemeltetésig. Referenciái között található városi üzleti hotel, kastély, wellness és bed and breakfast szálloda is - áll a 2015-ben alapított cég közleményében.