A 15 éves TritonLife Róbert Magánkórházban a hazai magánegészségügyi ellátók között elsőként nyílik perinatális intenzív centrum – úgynevezett PIC  II. A magánkórházban évente 1800 újszülött látja meg a napvilágot - közölték. 

Fotó: TritonLife Csoport 

Mivel a PIC II. személyi és tárgyi feltételei régen rendelkezésünkre állnak, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt formalizáljuk és hivatalosan is PIC II. szintre emeljük család-, és bababarát újszülött és koraszülött ellátó rendszerünket – mondta Fábián Lajos, a TritonLife csoport egyik alapítója, elnöke és szakmai stratégiai vezetője.

Az utolsó simításokat végezzük a személyi és tárgyi feltételek pontos, jogszabály által is megkövetelt megfeleltetése terén, és hamarosan formalizáljuk is egy magasabb szintű hatósági engedély birtokában

– mondta Kocsis István PhD, egyetemi docens, a TritonLife Róbert Magánkórház Neonatológiai Osztályának osztályvezető főorvosa – csecsemő-, és gyermekgyógyász, neonatológus, és aneszteziológus szakorvos. Magyarországon a csecsemőhalálozások, ezen belül is a koraszülöttek halálozási száma 30 százalékkal csökkent az utóbbi öt évben. Nem véletlenül, hiszen a neonatológia terén az elmúlt éveket hatalmas fejlődés történt - tette hozzá Kocsis István.