Idén Sárvári Mariann, a SPQR Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója lett az Év projektmenedzsere, az elismerést az Elmű-Émász áramhálózati vállalatok IT szempontból történő szétválasztásának projektvezetőjeként végzett munkájáért kapta. A projekt mintegy 160 alkalmazás logikai szeparációját tervezte meg és felelt a biztonságos működésükért.

Az idei Év projektmenedzsere díj győztese jogot szerez arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén, ahol korábban több hazai szakember végzett előkelő helyen.

Projektmenedzsment Kiválóság Tábla különdíjat adott át Varga Zoltánnak, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. kiemelt állami beruházások, építési és építőipari terület szakmai koordinációja igazgatójának. A szakember korábban a Nemzeti Hauszmann-program projektiroda-vezetőjeként a Budavári Palota déli összekötő szárnya és benne a Szent István terem újjáépítéséért és rekonstrukciójáért végzett munkája elismeréseként vehette át a díjat. 

A projektek hatékony megvalósítása központi kérdéssé vált az egész világon, a rendelkezésre álló források nem végtelenek, ezért felhasználásuk során kitüntetett szerepe van az eredményességnek

— mondta  Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a díjátadón. Hozzátette: a projektmenedzsment területén összetettek a feladatok, ezen a területen is azokra a szakemberekre van szükség, akik szakmai tudásukra alapozva jó kereteket adnak a projektek megoldásához és összességében hatékonyabbá teszik a szervezetek működését.

A mostani időszakban, amikor a járvány és a világválság következményeivel kell szembenézni, a kormánynak és a gazdasági élet szereplőinek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a projektek minél hatékonyabb megvalósítására

— mutatott rá.