Nagy-Britannia

Ma teszik közzé a folyó fizetési mérleg harmadik negyedéves adatait Angliában. Az előző negyedévi mínusz 8 604 milliárd font után az elemzői várakozás szerint tovább romlott a mérleg és 15,6 milliárd zárta a harmadik negyedet. A végleges GDP-adatot is közlik, e téren azonban a korábban közzétett 6,6 százalékos növekedést várhatóan csak megerősítik.

Magyarország

A Központi Statisztikai Hivatal közzéteszi az októberre vonatkozó külkereskedelmi mérleg adatait. Az előző hónapban a külkereskedelmi mérleg mínusz 335 milliárd forint volt. 2021. októberben az euróban számított értéke 0,9, az importé 14 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál. A termék-külkereskedelmi egyenleg 1,3 milliárd euróval romlott. Szeptemberhez viszonyítva a kivitel értéke nem változott, a behozatalé 1,9 százalékkal nőtt.

Amerikai Egyesült Államok

Közzéteszik a harmadik negyedéves amerikai végleges GDP-adatot, amelyben nem várható változás az előzetesen közölt 2,1 százalékhoz képest. Ugyancsak szerdán közlik a Chicagói Fed index novemberi alakulást, amelyben a korábbi 0,7-ről, 0,4 pontra csökkenhetett és megjelenik a Conference Board fogyasztói indexet is. A novemberi 109,5 pontról decemberben az elemzők szerint 111 pontra emelkedhetett.

Svédország

A svéd kormány év végi előrejelzéseket ad ma. A svéd Fin Min Damberg frissített előrejelzéseket ad a gazdaságra vonatkozóan. Szeptemberben a svéd kormány 2021-ben 4,4 százalékos, 2022-ben pedig 3,5 százalékos növekedést vetített előre.