A Nemzeti Sport értesülései szerint a korábbi hírekkel ellentétben nem külföldi, hanem magyar befektetői kör veheti meg Roderick Duchatelet-től az Újpest FC-t – legközelebb pénteken ülnek tárgyalóasztalhoz a felek.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

„Ilyen közel még sosem voltunk ahhoz, hogy végre megegyezés szülessen, ám nem szeretnék elébe menni a fejleményeknek. 

Egy üzlet mindig két félen múlik, és Roderick Duchatelet nem egyszerű tárgyalópartner, de bízom benne, hogy még decemberben lezárulnak az egyeztetések és az új évvel egy új korszak is kezdődhet Újpesten. Nem vagyunk csodatevők, nincs varázspálcánk, de a háttérben már elkezdődött az előkészítés, megvannak azok az Újpesthez kötődő személyek, akiknek a vezetésével kezdetét veheti majd a munka” – nyilatkozta a lapnak az ügyben közvetítői szerepet vállaló országgyűlési képviselő, Móring József Attila.

Az utóbbi időben a különböző sajtóhírek arról szóltak, hogy távol-keleti üzleti kör veheti meg a klubot, 

de a sportnapilap újpesti forrásai szerint egy több üzletágban érdekelt magyar befektetői páros, Cseke István és Németh János tárgyal Roderick Duchatelet-vel a klub megvételéről. Erre Móring József Attila úgy reagált, sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretné.

Az országgyűlési képviselő, aki hatéves kora óta Újpest-szurkoló, kifejtette, a nulladik intézkedési pont a címervita megoldása lesz, majd az UTE és az Újpest FC utánpótlásának egyesítése.