Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke bejelentette:

az év elejétől kezdve drágul a sertéshús, ugyanis a gazdák kénytelenek lesznek emelni az árakon 

– írja a Blikk.

Az elnök elmondta, mivel az ágazat már 2021-ben is hullámzó évet zárt, és már tavaly év végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést a tenyésztők, ezért nagyot emelkedtek az önköltségi árak, amit a szakértő szerint az első hónapokban kénytelenek lesznek érvényesíteni a sertéstenyésztők.

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Az elmúlt éveket a sertéshúságazat kettős vírushatás alatt élte, és 2021 is ilyen év volt, ugyanis ezt az ágazatot nemcsak a Covid-hatás, hanem az afrikai sertéspestis megjelenése is nagyon drasztikusan befolyásolta

– nyilatkozta a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke.