Füstpróbát tartanak az M3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló három állomásán Budapesten. A BKV Zrt. Metrófelújítási Projektigazgatósága közleményben tájékoztatta a lakosságot, hogy a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomásokon 2022. február 21-től március végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. 

A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése. A bő egy hónapig tartó tesztsorozat három helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart.

A metró szellőzőkivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. 

Forrás: BKV

Az előállított égésterméknek azonban sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása. A füstpróbák hétköznap 8–17 óra között zajlanak majd. A próbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

Az első füstpróba helyszíne: Semmelweis Klinikák metróállomás. A Nagyvárad tér és Corvin-negyed állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.