Mostanra már nagyjából minden családhoz megérkezett az adó-visszatérítés, a kormány több mint 610 milliárd forintot fizetett ki a gyermeket nevelő szülőknek – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn, ám a közösségi oldalakon több érintett is jelezte, nem kapta meg a pénzt. Kedden sokan arra panaszkodtak, hiába próbálták meg elérni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) telefonos ügyfélszolgálatát, nem jártak sikerrel. Nos, a közösségi oldalán jelezte, azok, akiknek valamilyen okból (például nem nyújtottak be VISSZADO-nyilatkozatot vagy a róluk rendelkezésre álló adatokban olyan ellentmondás tapasztalható, ami alapján az automatikus kiutalás nem lehetséges) nem utalta ki automatikusan az szja-visszatérítést február 15-ig a hivatal, de jogosultak a visszatérítésre,

az szja-bevallási tervezetük kiegészítésével vagy az önállóan benyújtott 21SZJA-bevallásukban igényelhetik a nekik járó összeget.

„Infóvonalunk (1819) megemelt létszámmal fogadja a hívásokat, azonban a vonalak túlterheltsége miatt a várakozási idő esetenként nőhet” – közölte a NAV.